Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.6.2018, Milan Šurkala, aktualita
Holandská společnost Van Wijnen se pustila do výstavby prvních domů určených k bydlení vyrobených pomocí 3D tisku a nazvala to Project Milestone. Zájemců o netradiční způsob bydlení je už několik desítek.
Jirka-77 (1144) | 11.6.201822:27
k cemu je civka nad triskou? jestli drat do betonu jako zelezobeton, tak je to hodne husta dratena sit a nebude v tom baraku radiovy signal krome prostoru blizko okna kdyz pujde signal smerem co je okno.
Odpovědět0  0
Hraderik (86) | 10.6.201810:18
Tohle jsou chvíle kdy mám radost, že žiji v době ve které žiji. Už se těším až se to dostane i k nám. Konečně by odpadly sháňky řemeslníků a následné dohadovačky s těmi co se sehnat podařilo.

Obecně si myslím, že lidé by už měli přestat vykonávat manuální práce ­(vyjma zájmových­), nejen proto, že těch opravdu poctivých a kvalitních je velice málo, ale taky kvůli přelidněnosti planety.
Díky podobným technologiím opadnou tlaky na porodnost, ježto by se o produkci, péči a výstavbu staraly stroje a populace by s klidným srdcem mohla klesnout na udržitelnou úroveň, aniž by tím někdo ve stáří strádal.
Lidé by se tak mohli zaměřit na osobní rozvoj místo boje o přežití a shánění střechy nad hlavou.
Odpovědět1  4
wrah666 (6205) | 10.6.201811:02
"tisk­" se týká stěn, trubky a dráty do nich ude muset dát ten nenáviděný řemeslník. ­(kterého sice seženou ­"oni­" ale určitě vám jej naúčtují. Na místě to napojit bude muset také řemeslník. Povrchovou úpravu stěn automat také neudělá. ­(ačkoliv pravda, takové štukování je velmi snadná a opakující se činnost, asi by na to šlo mašinu udělat­)

Jinač ohledně práce a zalidnění: Afričané, Arabové, Indové a obecně asiati se množí jako kobylky. Jediné k čemu přispěla technika a medicína je, že se přirůstek obyvatel patřičně zvedl. Vykonávat jen zájmovou činnost je fajn, ale z čeho žít? Naše společnost je tak trochu závislá na mamonu a konzumu.

PPS: ano, rozhodně máte pravdu v tom, že odborníků hrozivým tempem ubývá, zatímco flákačů a hochštaplerů přibývá. Jen mě nějak nenapadá co s tím? Řešení v podobě například zastřelení nešikovného instalatéra, který zničil fungl novou baterii je tak trochu považované za extrémní a hlavně nezákonné.
Odpovědět6  0
Hraderik (86) | 10.6.201811:29
To máte pravdu, že medicína má velký podíl na rozvoji a udržitelnosti života, ale nesouvisí přímo s porodností. S tou souvisí hlavně životní podmínky a platí zde nepřímá úměra, že čím menší má potomek šanci na bezpečný a zajištěný život, tím větší je porodnost ­(Prostě naše genetické naprogramování nám pak vkládá rodinu a děti na vyšší příčky­).

Dá se ale jinak říct, že ve všech zajištěných technických společnostech porodnost klesá a jsem si jistý, že kdyby Indové a Afričané žili v dostatku a pohodlí tak jako my, tak by ten trend nastal i u nich. S blahobytem se navíc také zlepšuje i ekologická situace, jelikož když mám relativně všeho dost, tak chci, aby to kolem mě i čistě a zdravě vypadalo a zbytečně to nežralo více zdrojů než je nutné. Když ale budu přežívat mnohdy ze dne na den tak mi bude nějaký chráněný živočich nebo strom úplně ukradený, pokud mi za to někdo dá peníze na další měsíc života.

(Poslední odstavec samozřejmě neplatí pro těžaře kryptoměn ti plundrujou zdroje stejně jako zlatokopové na klondajku, což je do očí bijící zhovadilost a plýtvání vzpírající se rozumu a jsem přesvědčen, že to lidé časem také náležitě ocení.)
Odpovědět1  1
blue.sun (268) | 10.6.201813:15
Jak vidím, idealisté nikdy nevymřou...
Odpovědět2  1
asip80 (1175) | 10.6.201813:35
Problem je spise ten ze pro prosazeni potomstva nejsou tak vysoke naroky jako u nas k tomu si pricteme vyssi umrtnost a vysoka porodnost v rozvojovych zemich je hned zrejmejsi a do toho samozrejme zasahuje vnejsi faktor ­( lekari a ruzne druhy podpory­) a mame na krku populacnin explozi a s tim spojene dalsi nevyhnutelne problemy ....takze ­"zapadni­" svet vymira a podstatnou cast sve ­"zivotni­" energie predava jinym nebo nepotrebnym vecem....kdyby jsme tohle nedelali ­( dnes v podstate musime­) tak verim ze s ubytkem populace neni takovy problem...
Odpovědět0  2
Hraderik (86) | 10.6.201814:13
Taky je to o výhodnosti, když žiji mimo jakýkoliv společenský systém v sociálně vyloučené lokalitě někde ve slumu v indii, kdy se nemůžu spolehnou na policii, soudy, zdravotnictví ani jiné služby, protože na ně buď nemám nebo je to prostě nezajímá, tak je velká rodina výhodou pro přežití, protože poskytuje minimálně ochranu.

Oproti tomu v západním světě velké rodiny žádné zásadní výhody neposkytují, protože většinu funkcí přebírá stát a trh. V západním světě má prostě i jednotlivec sílu bojovat proti přesile, at už za pomocí fungujících složek jako policie, nebo pomoci medií proti svévoli úřadů nebo firem, když něco potřebuje má navíc možnost a peníze najmout si řemeslníka a nemusí tolik spoléhat na svépomoc rodiny. Pravda ne vždy to funguje, ale ve většině případech se na to dá spolehnout.

V chudých oblastech za vámi stojí prostě jen ta rodina a když jí nemáte, tak není moc možností jak si něco zařídit nebo obstarat, protože jste příliš slabý, ostatní by Vás okradli, zotročili nebo jinak zneužili a všem by to bylo jedno, spravedlnosti se tam dovoláte horko těžko.
Odpovědět0  2
wrah666 (6205) | 10.6.201817:49
S úbytkem populace není problém. Planeta zvaná země je schopná při rozumném zacházení zvládnout populaci tak kolem 3 mld lidí. Míněno aniž by ruinovali nevratné zdroje, vyhlazovali celé druhy atd. Lidí je momentálně 7,6 miliard a přibývá něco lehce přes 100 milionů za rok!
Odpovědět0  0
asip80 (1175) | 10.6.201822:56
To taky netvrdim v podstate tvrdim to ze se dopoustime genocidy na nas samotnych
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.